Eerdere voorstellingen

2023 -Het Wonderlab van Mister Yu

Rafa wordt als baby door vissers gevonden in een rubberbootje op zee. De mensen in het dorp denken dat ze vervloekt is en moeten niets van haar hebben. Rafa wordt geadopteerd door drie excentrieke tantes die haar op hun eigen wijze proberen op te voeden. Dat valt niet bij iedere in goede aarde in het ouderwetse dorp. Het is het begin van een lange, spannende zoektocht van Rafa. Ze gaat op zoek naar wie ze echt is en waar ze vandaan komt. Dan komt ze terecht in het wonderLAB van Yu. Door de wonderlab-games te spelen ontdekt ze de verrassende antwoorden op haar vragen. Het wonderLAB van Mister Yu is een avontuurlijke, mysterieuze & humoristische voorstelling vol muziek, dans en verbeelding.

Tekst & Regie Michel Linthorst  Dans Suzanne van den Hondel Decor & kleding Antoinet Kok-Faaij

Bekijk de foto's vanHet Wonderlab van Mister Yu

2019 -Aardig anders

In 2019 bestaat de Goudsbloem 75 jaar. Bij ons feestje mochten alle kinderen van groep 6 gratis naar de voorstelling. We hebben meer dan 3000 bezoekers gekregen bij de 7 voorstellingen die we gehouden hebben. Hert stuk Aardig Anders is geschreven door Kok van Drunen en geregisseerd door John d Heij. Aardig anders gaat over Mat en Mo, twee jongens die een beetje 'anders' zijn. Mo zit in een rolstoel en Mat heeft ADHD. Op school gaat het vooral over rekenen en taal. Een oud leerling van de school gaat de kinderen redden en lokt zo naar haar talentenschool. Een spannend verhaal, met monsters, verdwenen kinderen, bommen en actie.

Bekijk de foto's vanAardig anders

2018 -In het bos

In 2018 gaan we het bos in. Hier vinden we allerlei sprookjesfiguren. Gaan we op zoek naar kinderen, geluk, troeteldieren, liefde en eten. In het bos lopen verschillende sprookjes dwars door elkaar!

Regie en bewerking: Charlotte Hulsbergen

Bekijk de foto's vanIn het bos

2017 -Thomas for President

In 2017 duikt de Goudsbloem in het verhaal van Thomas Faust. Het verhaal over een jongen met grootse dromen. Wat als het je grootste wens is om de jongste minister-president ooit te worden en iemand biedt je aan je daarbij te helpen?  Een ijzersterk verhaal over goed en kwaad, verleidingen en kracht, vol live muziek, liedjes, humor en kleurrijk vormgegeven.

Regie en bewerking: John de Heij

Bekijk de foto's vanThomas for President

2016 -Droomfabriek

We duiken in het verhaal van Emma Pink en de droomfabriek van Kwarem Zu. De mensen doen al weken geen oog dicht. Iedereen is moe. De slaapziekte is uitgebroken. Er heerst chaos in het land. De ministers onderzoeken de zaak. Maar Emma krijgt speciale informatie van haar opa.
Zal het Emma lukken de droomfabriek te vinden en het mysterie op te lossen? 

Script en regie: Charlotte Hulsbergen
Foto's: John Tak

Gebaseerd op het boek 'Emma Pink & de droomfabriek van Kwarem Zu' geschreven door Michel Linthorst

Bekijk de foto's vanDroomfabriek

2015 -Boekenwurm

Een heel slim meisje, een lieve juf en een heel gemeen streng schoolhoofd. Dit waren de ingrediënten voor het stuk van 2015. De Goudsbloemspelers werden voor het eerst sinds lange tijd weer ondersteund door talentvolle leerlingen van diverse basisscholen. Een mooi dynamisch stuk waar ook veel gezongen en gedanst werd.

Tekst en regie: John Tak
Foto's: Elly Stoffels, Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanBoekenwurm

2014 -Odissus

Door het publiek op de voet gevolgd legt Odissus een gevaarlijke tocht af terug naar huis, terug naar het eiland Ithaka. Een eeuwenoude mythe in een nieuw jasje. Of het hem uiteindelijk lukt was te zien tijdens onze laatste voorstelling!

Tekst en regie: John de Heij
Foto's Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanOdissus

2013 -Held in een dag

Elf personages dromen ervan om een held of heldin te zijn.
Dan lezen ze in de krant dat Nick Carter, hun held, een weekend cursus geeft: wordt een held in 2 dagen. Ondanks dat hun ouders het niet zien zitten besluiten zij al hun zakcenten bij elkaar leggen en zich aan te melden voor de Hogere Helden Academie. Spanning, humor en onmogelijke opdrachten. Lukt het ze om de held te zijn?

Tekst en regie: John de Heij
Foto's: Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanHeld in een dag

2012 -Koning gezocht, wie durft?

In 2012 maakte we kennis met Stijn die koning wilde worden. Dit kon alleen als hij alle moeilijke opdrachten wist te volbrengen… Een mooi, spannend en muzikaal stuk. Wat begeleid werd door de schoolband van het St. Antoniuscollege.

Tekst en regie: John de Heij
Foto's: Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanKoning gezocht, wie durft?

2011 -Het geheim van de toverbonk

In de week van 12 juni zijn ruim 3000 bassichoolleerlingen uit Gouda en omstreken in de Goudse Schouwburg geweest! Vol spanning keken ze naar het verhaal van Charlie en het de geheime toverbonk! Het verhaal volgt het arme meisje Charlie, is zij opgewassen tegen de grote verleidingen die zij tegenkomt op haar pad?
Een vrolijk theaterstuk met dans en livemuziek, voor de hele basisschool!

Tekst en regie: John de Heij
Foto's: Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanHet geheim van de toverbonk

2010 -Game over

De voorstelling van 2010, GAME OVER, was een groot succes. Meer dan 3000 leerlingen van basisscholen uit Gouda en omgeving bezochten het stuk en leefden mee met de hoofdpersoon Tessa. Zij woonde een paar maanden in een boomhut in de tuin bij haar oom en tante. Deze was voorzien van
allerlei technische snufjes. Zo kwam het dat zij vanuit haar boomhut het internet op surfte en de uitdaging in het spel Mega Blastic War aanging.

Tekst en regie: John de Heij
Foto's: Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanGame over

2009 -Grobelen

In 2009 speelt de Goudsbloem een stuk dat geschreven is door John de Heij. Het stuk heet “Grobelen en de geheime tekening”. Het wordt een heel bijzonder stuk. Dit jaar is er naast live muiziek ook nog iets nieuws. Deze voorstelling is een samenspel van animatie met toneel. Er wordt telkens geschakeld tussen de “echte” wereld en de getekende wereld.

Tekst en regie: John de Heij
Foto's: Michelle den Edel

Bekijk de foto's vanGrobelen